9 Kasım 2017 Perşembe

İlk Yurtdışı Deneyimi Dubai 2


Vee ikinci yazımla karşınızdayım :)
Turumuza Madinat ile devam ediyoruzz..

Madinat

Gündüzü ayrı, gecesi ayrı güzel Madinat. O güzel suyun kenarında birbirinden şık restaurantlarda yemeğinizi yerken gecenin büyüsüne gündüzün renklerine kapılabilirsiniz. İstersenin çarşı kısmında otantik kıyafetleri deneyip, kumdan sanat yaratan insanları hayranlıkla izleyebilirsiniz. Hatta starbuckstan kahvenizi alıp suyun kenarında yürüyebilirsiniz. Ha birde tekne turlarını unutmamak lazım :)

Atlantis Otel Akvaryum




Palm Island'ın zirvesi desek doğru olur. Ve akvaryumu gezebilmek için otelin müşterisi olmaya gerek yok. Aslında bizim için o muhteşem balıklarla fotoğraf çekinebilecek en kolay yerdi. Çünkü Türkiye'de bile akvaryuma girdiğinizde o kenarlarda asla boş yer bulamıyorsunuz. Hem büyüklük olarak en büyük hem de en boş akvaryumdu. Akşam saatlerinde gittiğimiz içinde hiç zorluk çekmedik. Üstelik bütün balıklar o kadar insalcıldı ki etrafımızda dolaşıp durdular. Sanki eğitilmiş gibi. 

Burj Khalifa
Dünyanın en uzun gökdeleni Burj Khalifa beni hayatta bu kadar etkileyen nadir şeylerden biri. Daha gezeceğimiz göreceğimiz çok yer var tabi eminim daha büyülü şeylerle de karşılaşırım fakat burayı ve etrafındaki su gösterilerini asla unutamam. 163 kat 828 m olan bu gökdelen içinde ünlü bir markanın otelini, restaurantları, alışveriş merkezi, residence bile barındırıyor içerisinde. Yukarıdan bakınca uçakta uçuyormuş hissi verdiği söylenen bu gökdelenin gerçekten uzun olduğunu, ben Türkiye'ye dönen uçağımız baya yükseğe havalandıktan sonra gökdelenle hala aynı hizada olduğumuzda farkettim. Ve buda beni aşırı etkiledi. Ama o kadar katı 
çıkıp orada vakit geçirir misin? diye sorarsanız da .. Galiba yapmam :D 

Ve geldik son durağımız Abu Dhabi- Şeyh Said Camii

Şeyh Said Cami


içi ayrı dışı ayrı güzel bu kutsal yer de bence dünyanın en güzel camisiydi. Böyle bi tasarım mimari o-la-maz. Oraya gittiğimizde hava sıcaklığı 47 derece olduğu için baygınlıktan çok tadını çıkaramadığım için hala pişman ve üzgünüm. Ben hayatımda böyle temizlik ve rahatlanası bir yer görmedim. Ben o kadar anlatamam ama size resimleyebilirim. Siz de okursanız daha iyi olur bence.:) 
https://tr.wikipedia.org/wiki/%C5%9Eeyh_Zeyd_Camii
Burasının güzelliği göreceli bile sayılamaz. Kimsenin görüpte beğenmediğim diyeceği bir yer değil bence. Çünkü dini dili ırkı ne olursa olsun tüm dünyadan her gün buraya akın akın turist geliyor ve hepsinin yüzünde o güzel ifade kalıyor. 

Dubai gezi bloğumun sonuna geldik. Sizde buraya kadar gelmişseniz beni okumuşsunuz demektir. Okuduğunuz için teşekkür ederim. :) See you soon my friends!








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder